20:38
З чого почати ремонт в квартирі, будинку і новобудові?

Рішення прийнято, ремонту бути. Але з чого почати, який стиль інтер'єру вибрати, як провести ремонт, щоб він не затягнувся на тривалий час? Такі питання мучать обивателів, які починають проводити ремонтні роботи. Фахівці рекомендують поэтапный ремонт в квартире, щоб було легше спланувати всі необхідні дії. Але враховуйте один момент, що етапи ремонту квартири в новобудові відрізняються від етапності ремонту старих будинків.

Етап перший - складання проекту

На цьому проміжку часу проводиться замовлення дизайнерського проекту і закупівля необхідних будівельно-оздоблювальних матеріалів. Здавалося б, що нічого складного на цьому етапі немає. Але необхідно відзначити, що створення дизайнерського проекту, яке доручають зазвичай професіоналу, справа творча і серйозне. Рекомендується замовнику брати активну участь в його розробці, тому що жити в квартирі доведеться все-таки йому. Дизайнер просто зобов'язаний взяти до уваги всі побажання і навіть вимоги замовника.

Установка гіпсокартонних плит

монтаж гіпсокартону

З придбанням матеріалів справи таким чином. Не варто бігати по будівельних ринках і магазинах в пошуках всього необхідного. В даний час в інтернеті можна подивитися розцінки і ціни на будь-які будівельні послуги і товари. Контакти розміщені там же. Тому вам буде потрібно тільки телефон і час на дзвінки до.

 
Ремонт квартир під ключ!Ремонт строго за договором! Досвідчені майстри, високе і доступне якість!peremont.ru

Прийнявши інформацію вже від двох-трьох підрядників, ви відразу визначитеся з ціною. Ось після цього вам краще знайти постачальника, який працює безпосередньо з виробниками. Купуйте у нього весь необхідний будматеріал, зробивши оптовий замовлення, на який можна отримати ще й знижку.

Якщо ви вибираєте компанію, яка проводитиме ремонт у вашій квартирі, то фахівці рекомендують приймати таку послугу, як ремонт квартир під ключ. Це в області ремонтних робіт також вважається оптовим замовленням і тут теж можна отримати знижку. У тому випадку, якщо процес проведення ремонту буде проводитися своїми руками, то ви заощадите і на робочій силі.

Етап другий - демонтажні роботи

монтаж плитки

Укладання плитки в санвузлі

Отже, ми переходимо в нове русло виконання робіт - етапи ремонту квартири своїми руками. Багато що в інших етапах буде залежати від того, який ремонт був запланований до проведення. Їх три:

  • косметичний;
  • капітальний;
  • євроремонт.

Найпростіший і дешевий - це перший варіант. Тут не потрібно використання великої кількості матеріалів. Його основа - це освіжити поверхні і поміняти в деяких випадках сантехніку.

З капітальним і євроремонтом все складніше. Це комплекс робіт, спрямованих на повну зміну простору. Тому другим етапом тут виступає повний демонтаж, тобто квартира після цього етапу стає, якщо так можна висловитися, «голої». Обов'язкова умова - вивезення сміття.

Етап третій - установка вікон і комунікацій

На цьому етапі в першу чергу проводиться установка вікон. Після чого проводяться всі необхідні комунікаційні системи, до яких відносяться електричні мережі, розводка труб опалення, водопроводу і каналізації, труб подачі гарячого водопостачання.

Зазвичай газові труби намагаються не чіпати, їх перенесення пов'язане з великими проблемами. Одне тільки отримання дозволу на перенесення займе багато часу. Ви будете оббивати пороги держустанов, зберете величезну кількість довідок, а в підсумку вам просто відмовлять. Зазвичай даний етап пов'язаний з роботою перфоратором. Штроблення стін і підлоги - це головна частина цього етапу.

Етап четвертий - чорнова обробка

монтаж підлоги

Укладання підлоги

Поетапний ремонт тим і хороший, що чітко обмежує проведення ремонтних робіт. Четвертий етап називають « чорновою обробкою », де відбувається вирівнювання всіх поверхонь. Як показує практика, не завжди в проведенні ремонтних робіт починати їх потрібно зверху вниз. З усіх поверхонь в першу чергу виробляють чорнову обробку стін .

Якщо будинок цегляний, то доведеться стінові поверхні обштукатурити. Це процедура проводиться в будь-якому випадку в незалежності від того, чи будуть стіни згодом закриватися гіпсокартоном, декоративними панелями або вирівнюватися шпаклівкою.

Якщо будинок панельний, то штукатурка стін не виконується, тим самим скорочуються і час, і грошові витрати на придбання матеріалів та проведення робіт.

Стеля при проведенні чорнової обробки можна обробити декількома способами. Це шпаклювання або установка підвісної стелі, який виготовляється з гіпсокартону, фанери або листів ДВП. Підлоги відбуваються за допомогою стяжки, яка може бути виготовлена ​​двома способами. Перший - це ручна підготовка цементного розчину. Другий - це заливка готової суміші, яка носить назву «наливна підлога».

 

Переглядів: 616 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar