21:01
Що робити, якщо страхова компанія не платить?

 

При настанні ДТП або викрадення страхувальнику, має поліс автокаско, іноді доводиться сильно постаратися, щоб змусити страхову компанію відшкодувати збиток за купленим полісом.

Если страховая не платит москва то обратитесь к профессионалам.

Страхування КАСКО придумано в світі давно, щоб автовласники не турбувалися, залишаючи машину на неохоронюваної стоянці, і гарантовано отримали відшкодування після ДТП. Однак деякі вітчизняні страхові компанії вважають, що страховка КАСКО потрібна лише для того, щоб за неї регулярно платили.

Кому скаржитися в разі, якщо страхова компанія відмовляється платити за своїми зобов'язаннями?

В першу чергу потрібно отримати письмове підтвердження від страхової компанії про відмову у страховій виплаті та його причини (іноді вони досить банальні). Потім можна написати листа до Нацкомфінпослуг (нагляд за страховими компаніями). Якщо питання стосується шкоди за «автоцивілкою» або «зелену карту», то можна написати в Моторне (транспортне) страхове бюро України ( МТСБУ ), копію листа відправивши страховику.

Якщо питання з виплатою все-одно затягується, потрібно не відтягуючи подавати в суд. У більшості випадків страхувальникам вдається домовитися з відділами врегулювання страхових компаній до суду.

Деякі не чекають, а після відмови відразу подають до суду. Можна, звичайно, йти і цим шляхом, єдине не потрібно забувати, що юристи страховика зарплату отримують не просто так.

Відмови «без причини» не буває, як правило всі відмови прописані в договорі страхування і підкріплені законодавством і правилами страховиків.

Саме в правилах страхування компанії містяться основні «підводні камені» КАСКО. Ми ж їх практично ніколи не читаємо, підписуючи то, що дають. А іноді й не маємо можливості якось вплинути на страховика. Адже якщо автомобіль купується в кредит, та ще й зі знижкою, особливо вибирати не доводиться - йдемо в ту компанію, яку вкаже банк. І умови страхування поміняти ми не маємо права.

Страхова компанія може відмовити у виплаті, якщо страхувальник сам порушив ПДР навмисно або ж був п'яний. Нічого не отримаєте, якщо автомобіль визнаний несправним на момент аварії - адже якщо ви регулярно проходили ТО, то він не може бути несправним. Не вважається страховим випадком і пошкодження шин і колісних дисків. У договорах КАСКО може бути пункт про зберігання машини в нічний час тільки в гаражі або на стоянці, що охороняється. В такому випадку не варто їздити до друзів з ночівлею.

Деякі компанії встановлюють жорсткі терміни подачі документів на відшкодування і прописують їх в правилах. Нарешті, обов'язково викликайте співробітників міліції, якщо виявили свій автомобіль розбитим у дворі. Отримайте від них довідку про порушення розслідування «протиправних дій третіх осіб». І ні в якому разі не погоджуйтесь на формулювання про «незначному збитку»! У цьому випадку справа не порушується, що дає страхової компанії право проігнорувати ваш позов.

Щоб уникнути в майбутньому проблем в отриманні виплат, уважно читайте всі пункти і доповнення Догора і правил (особливо виключення), які підписуєте. А краще попросіть їх на вивчення на пару днів. Порадьтеся з юристом або страховим брокером.

Щоб застрахуватися від неприємностей, ще в момент підписання договору автострахування КАСКО постарайтеся внести в нього необхідні для себе зміни. Все, що стосується термінів, ризиків, що покриваються і умов отримання відшкодування. Якщо ви вже зіткнулися з тяганиною при вимозі страхового відшкодування, варіантів кілька. Можете звернутися до юриста на предмет обґрунтованості подачі судового позову на дії компанії.

Переглядів: 538 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar