Італійці - дивовижна нація, а їх кухня заслужено користується репутацією одного з найулюбленіших і популярних у світі.
Розберемося у всіх перевагах італійської кухні. По-перше, італійські кухарі постійно використовують максимум свіжих овочів і фруктів, особливою повагою користуються ароматні трави, рясно додаються в різні страви. Термічна обробка тут сама мінімальна, що дозволяє продуктам зберігати всі свої поживні і корисні для здоров'я речовини.
Існує думка, що італійська кухня - це тільки паста, піца і різотто.Однак ці звичні страви припускають безлічі всіляких варіантів.Італійський макаронщики - справжній гурман і майстер. Він знає всі тонкощі приготування різноманітних сортів тесту. З різними видами соусів виходить вже зовсім інша паста (а соусів в італійській кухні налічується понад 10 тис.). Пасту готують з овочами, сиром, морепродуктами, грибами, шинкою. Варіації ж піци ірізотто і зовсім безмежні. Паста - національний символ Італії, і спочатку вона з'явилася у вигляді смужок тесту, які можна було взяти з собою в дорогу, швидко зварити і з'їсти з м'ясом або овочами. Італійська кухня взагалі багата на швидкі, але поживні рецепти. Крім всілякої пасти, італійці люблять бутерброди. Хлібні вироби, різноманітні сири, зелень і помідори присутні в їх раціоні майже кожен день. Італійці настільки люблять помідори, що кладуть їх майже в усі страви. Сама назва «золоте яблуко» (італ. Pomo d'oro) дали цьому овочу італійці. Наприклад, день можна почати з чашки запашної кави і бутерброда з чудового запашного хліба, намазаний сиром і прикрашеного стиглими помідорами і зеленню (подробиці тут http://veselakorivka.ua/ru/recipes/158-buterbrody-lya-italiya ). Такий сніданок буде одночасно і легким, і поживним.
Кожен італійський регіон славиться своїм коронним блюдом. Наприклад, в Неаполі була приготовлена найперша піца. Найбільш проста піца «Маргарита» вважається улюбленою. Мілан відомий своїм різотто по-міланськи з рису, м'яса, риби та сиру. Лігурія славиться своїм неймовірно запашним соусом песто з місцевого базиліка, сиру і оливкового масла. А Генуя - це регіон свіжої і добірної риби.Запивається все це чудовими італійськими винами, лікером або насиченим капучино. Однак головне в італійській кухні, мабуть, не це, а те, що італійці вміють не тільки є і отримувати від їжі задоволення.Вони вміють жити і насолоджуватися життям у всіх її проявах, в тому числі і своєю простою, але неповторною італійською кухнею.