22:04
Виробництво і класифікація трикотажу

 

Трикотаж - це матеріал, який виходить з декількох або однієї нитки на спеціальній машині, яка згортає їх у безліч переплетень. На відміну від текстилю, трикотаж добре розтягується в усіх напрямках і дозволяє змінювати розміри кінцевого вироби.

Пухка структура надає трикотажу м'якість і малу сминаемость. Його використовують як для одягу, так і для штучного хутра, медичних виробів і т.д.

Як класифікують трикотаж?

Цей матеріал ділять за складом, структурою, обробці і призначенням.Як правило, в якості матеріалу необхідна бавовняна тканина, вовняна нитка, волокна хімічного виробництва. Трикотажний одяг має легку проникність для повітря і вологи. Трикотаж вігоневий - підучений з пряжі (суміш бавовни та вовняних відходів).

За структурою трикотаж буває кулірний (поперечновязанний) або одинарний - подвійний. Подвійний більш щільний і важкий, але з країв він погано закручується і підходить більше для білизни, а не для одягу.

Трикотаж також відбувається різними способами. Зазвичай використовується спеціальне обладнання, яке підходить для обробки трикотажу. Крім гладкій поверхні, трикотаж буває пухнастим (з шаром ворсу), він утворюється після розчісування ниток голчастими стрічками і шишками.

Гігієнічність трикотажу - один з параметрів, який визначається фізичними властивостями матеріалами. Він може поглинати вологу з навколишнього простору, повітря легко проходить навіть через товсті шари матеріалу. Гідроскопічність ґрунтується на вигляді матеріалу для волокон. Змінюючи щільність і застосування нитки, отримуємо хорошу проникність.

виробництво трикотажу

Полотно отримують на верстатах за допомогою ткацтва, але це зовсім інша технологія. Для трикотажу готується заготовка, а потім вона зшивається і криється. Швейні вироби виходять методом розкриємо рулоном тканини.

Трикотажні вироби виходять наступними методами: цельнокроёние, частково кроёние, а також цілісно в'язані. Розрізняють декілька класів трикотажу, показник якого залежить від кількості голок в дюймі в'язального верстата. Приміром, у виробі восьмого класу присутні вісім голок, а відстань між ними - по три міліметри.

Що стосується зручності, то трикотажні вироби - відмінний вибір, вони не мнуться і носяться з комфортом.

Переглядів: 281 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar