21:39
Відпочинок в Стамбулі

 

Стамбул - це не тільки столиця Туреччини, але ще і один з найбільших міст планети, який пропонує найрізноманітніші можливості для відпочинку і активного проведення часу. Стамбул може запропонувати безліч курортів, пам'яток і просто цікавих місць.

Перебуваючи в Стамбулі, потрібно обов'язково побачити такі пам'ятки, як Айя-Софія, палаци Долмабахче і Топкапи, фортеця Єдикуле, мечеть Сулеймана та багато іншого.

Багато курорти в Стамбулі , надають можливість для цікавого відпочинку на островах Принців. Якщо ви любите пляжі і бажаєте поринути в безтурботний відпочинок, то варто відвідати такі місця азіатській частині Стамбула, як Бостанжі, Картал, Кадикей, а з європейської частини Кабаташ, Енікапи і Сіркеджі. На острови регулярно відправляються пороми, більшість з яких причалює до таких чотирьох відомим островам, як Бюйюкада, Бургазада, Хейбеліада і Киналиада.

В межах самого Стамбула теж є пляжі і курорти, але для комфортного і більш екологічного відпочинку краще відправитися в район Кумбургаз-Бешикташ на Мармуровому морі або вищевказані Прінцеви острова, оскільки там неймовірно чисте море і пісок, а так само висококласне обслуговування.

Якщо ви завжди мріяли прокотитися під вітрилом, то можна взяти кілька уроків у Академії судноплавства і самостійно або з досвідченою командою орендувати яхту і покататися по Босфору. В принципі, здійснити таку прогулянку можна і скориставшись послугами рейсових поромів і катерів, які проходять через весь Стамбул.

Гурманам можна сміливо відправлятися в район Anadolu, в якому є рибальське поселення, де готують дуже смачні страви з спійманої при вас риби. Так само, в Стамбулі дуже багато колоритних ресторанів і кафе, здатних здивувати своїм оригінальним меню.

Бажаючим привезти додому на згадку про відпочинок східні солодощі, прянощі або якісну каву, потрібно відвідати «Єгипетський базар».Популярний і торговий район Лалели, де розташовано безліч магазинів, що пропонують одяг, взуття та шкіряні вироби місцевого виробництва.Кром того, в Стамбулі дуже багато торгових комплексів, в яких можна придбати продукцію всіх відомих світових виробників. Але, найважливіше полягає в тому, що вартість брендових товарів істотно нижче, ніж в будь-яких інших країнах і містах.

Відпочинок в Стамбулі запам'ятатися на все життя, адже тільки тут можна оздоровитися і відпочити на курортах, зробити вигідні покупки, відвідати унікальні музеї та побачити старовинні пам'ятки.

Переглядів: 244 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar