21:02
Сучасні зубні вініри

 

Вінір - один зі стоматологічних термінів. Його синонім в російській мові - слово облицювання. Це тонке покриття, від 0,5 до 0,7 мм, за допомогою якого поліпшується зовнішній вигляд зуба.

Порцеляновий винир - останнє досягнення в стоматології світу. Саме про них піде мова далі. У цій статті ви дізнаєтеся про їх недоліки, процес виготовлення і догляду. Коли ж варто використовувати фарфоровий «облицювання»?

Методика винира поверхні зубів виникла як одна з альтернатив цельнокерамических коронкам. Вініри такого типу прості у виготовленні, вимагають мінімум часу на виготовлення і дуже технологічні.

Порцелянові вініри виходять непрямим методом, тобто процес відновлення містить етап лабораторної роботи і установки в зуботехнічній лабораторії. Вони застосовуються для поліпшення зовнішнього вигляду зуба, щоб відновити колір, відколи або неправильне положення прикусу.

 

За допомогою винира можна:

  1. Відновити дефекти емалі зубів, потемнілі зуби, лікування кореневих каналів, флюорозние плями.
  2. Виправити відколи на зуби, неправильну форму.
  3. Відновити старі пломби.
  4. Виправити наявність проміжків

Вініри, якщо порівнювати з іншими видами реставрацій, мають два основних переваг: на них не буває плям, вініри імітують зовнішній вигляд натурального зуба.

Чому на поверхні порцеляни не утворюються плями?

Раніше, для реставрацій застосовували різні інші матеріали. Вони всі мали головний мінус - з'являлися плями і змінювався колір. Це пов'язано з тим, що матеріал був проникним. При вживанні в їжу чаю, кави, тютюну або вина реставрація змінювалася в кольорі. Саме тому, порцелянові вініри стали найбільш популярними - кераміка непрозора і гладка. Тому, такий зуб НЕ буде знівечений плямами.

Як порцелянові вініл надають зубам натуральний вигляд?

Головне властивість емалі - прозорість. При потраплянні світла на поверхню, він не відбивається, а частково потрапляє вглиб шару.Потім, світло відбивається - все це надає зубу характерний природний вигляд. Раніше, матеріали були непрозорими, тобто при відновленні зубів вони не були прозорими.

Сучасні матеріали - вініри на зуби - вимагають двох візитів до стоматолога. Під час візиту першого знімається зліпок, колір винира, встановлюється тимчасова версія. Потім, встановлюється фарфоровий вінір. Між ними приходить пара тижнів. За цей час, зубний технік підготує необхідну форму.

Переглядів: 264 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar