20:12
Сколіоз у дітей - лікування і профілактика

 

Сколіоз - одне з найпоширеніших порушень дітей в будь-якому віці. Цей діагноз може бути поставлений як для малюків, так і для школярів, у яких він з'явився в результаті високого навантаження на хребет.

Сьогодні ми розберемо в цій статті найефективніші методи, якими проводиться профілактика захворювання, а також лікування сколіозу хребта .

Будь-яке лікування починається з діагностики. Лікар, який може визначити саме захворювання або його стадію, як правило - ортопед.Але на проблему може вказати при огляді і дитячий хірург. Виявлення перших ознак сколіозу може бути як при відвідуванні лікаря, так і просто вдома - коли ви уважно спостерігаєте за дитиною.

У нормі у здорової людини хребет повинен бути прямим, а обидві лопатки - перебувати на одній лінії. Якщо ви спостерігаєте будь-яку асиметрію або відхилення від прямої лінії - може бути це початкові ознаки сколіозу. Найбільше вони проявляються, якщо нахилитися вперед - тоді одна частина спини буде відчутно підніматися над іншою.

Як попередити появу сколіозу у дітей?

У перший рік життя дитина повинна лежати і спати на щільному матраці без подушки. Не намагайтеся стимулювати його сидіти раніше, ніж це встановлено фізіологією, а також не ставте го на бігунки і інші пристосування для ходьби. Все це підвищує навантаження на хребет, чого допустити не можна.

 

Іграшки розташуйте так, щоб дитина тягнулася до них і направо, і наліво, а не в одну сторону. Аналогічно стежте, щоб він перевертався на лівий і правий бік, інакше з одного боку м'яза будуть слабкіше.

Масаж - найкращий помічник у стосунках матері і дитини. Він зміцнює м'язи, дає поштовх для розвитку всього організму в цілому.

Не забувайте про масаж в найперші роки життя дитини, навіть якщо ви думаєте, що він добре розвивається і без допомоги. Робити масаж немовляті повинен досвідчений фахівець. В ідеалі, якщо немає призначень від лікарів, дитина проходить три курси.

Для лікування дитячого сколіозу зазвичай призначають стимуляцію м'язів і інші способи зміцнити силу спини в цілому. Для старших дітей однозначно призначається плавання, це найкращий з можливих видів фізичних навантажень при сколіозі.

Дівчаткам однозначно підійде хореографія - адже там, в процесі тренувань, на поставу звертають дуже велику увагу. Не рекомендується фізична активність, де на спину занадто велика навантаження або вона несиметрична.

Переглядів: 271 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar