20:59
Шкільна форма - носити чи не носити?

 

Починаючи з 92-го року, коли офіційно шкільну форму скасували, батьки ведуть дебати з приводу того, вони за чи проти форми.

В ході таких дискусій виділилися три позиції: шкільна форма має більше переваг, ніж недоліків, в школі повинен бути дрес-код, або ж форма - не потрібна.

Прихильники першої позиції думають, що шкільна форма сприяє дисципліні, усуває розбіжності між дітьми, зрівнює дітей з багатих і бідних сімей, дає можливість усвідомити себе учнем і одним з колективу.

 

Прихильники ділового стилю вважають, що «золота середина» - кращий варіант. З одного боку, вони проти поголовного зрівнювання дітей в одязі, а з іншого - думають, що абияк приходити в школу не можна. Тобто необхідний дрес-код (діловий стиль) - для батьків та дітей існують норми, в чому можна ходити в школу, а в чому - ні.

І для тих і для тих ми можемо порадити сайт, де можна ознайомитися з різними видами форми і придбати її для своєї дитини -http://unishkola.ru/ .

Решта думають, що шкільна форма в будь-якому вигляді - не потрібна.Вона є елементом «зрівнялівки» і заважає учням самовиражатися.

Закон про освіту говорить, що школа - має право встановлювати свій статут і визначати обов'язки учня, якщо це не суперечить іншим законам. Порядок введення форми - процес не регламентований, відноситься до компетенції кожного конкретного установи, але повинен бути зафіксований в локальному акті, який є в кожній школі.

Питання шкільної форми є предметом розгляду органів управління ради школи, комітету батьків або опікунської ради. Рішення приймається за згодою батьків школярів, за умови достатнього фінансування в разі згоди малозабезпечених сімей в сім'ї.

Дизайнери, що займаються розробкою шкільного стилю, постійно стикаються з думкою про те, що цей одяг не дуже тепла і затишна. Але це незручність з часом проходить, а йому на зміну приходить відчуття стилю. Щоб звести до мінімуму мінуси форми, дизайнери розробляють плісировані спідниці, піджаки, блузки з мереживними манжетами та коміром - з ідеальною посадкою.

У багатьох школах є вільний день. Зазвичай це п'ятниця або субота - коли навантаження мінімальна, а діти вже розслабляються перед вихідними. У такі дні можна приходити в будь-якому одязі. Учні отримують певну свободу, а один день не надто шкодить звичайного розпорядку життя школярів.

Переглядів: 253 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar