17:52
Нефтесборщики потроїв термін служби мастильно-охолоджувальної рідини

Видалення масла знижує час простою і подовжує термін служби нарізного інструменту

 

Будь-яка проблема в цеху металообробки може вплинути на продуктивність всього підприємства. Обробляє верстат, який має потужність шпинделя 50 к.с. і обробляє заготовки розмірами до 3 м х 2 м х 1 м.

 

Згідно менеджеру відділу обслуговування, верстат - реальна робоча конячка підприємства. Він працює в дві зміни щодня, часто більше 20 годин поспіль. Обробка великих пластин і литих заготовок з величезною кількістю стружки - це щоденне навантаження. Верстат обробки може вибрати паз глибиною 12 мм і шириною 200 мм зі швидкістю 40 дюймів в хвилину. В одній операції, шести тонну литу заготовку обробили до ваги в п'ять тонн.

 

Оскільки оброблювані деталі величезні, такі ж і потреби верстата в охолоджуючої рідини. Робота підтримується 3000 літрів холодоагенту в сталевому резервуарі перетином близько 0,5 квадратних метра і 1,5 метра глибиною, що знаходиться нижче рівня підлоги всередині фундаменту.

 

 "Коли машина (верстат) була встановлена, початкової заправки охолоджуючої рідини вистачило на кілька місяців. Але після цього, заправки вистачало не більше ніж на два місяці. Різкі зміни відбулися після першої заміни - каже менеджеру відділу обслуговування. - Хладогент дійсно почав швидко погіршуватися. "На додаток до придбання Протухло запаху, рідина часто ставала липкою. Верстат також почала кришити різьбові інструменти на дуже високій швидкості." Ми не встигали обробити навіть три отвори, і вони ламалися ".

 

Різьбові інструменти були дуже уразливі, тому що для операції на додаток до розсіювання тепла охолоджуюча рідина потрібно ще й для змащення інструменту.

 

Причини погіршення властивостей охолоджуючої рідини

Причиною погіршення був тонкий шар масла, яке формується на поверхні охолоджувальної рідини під час перебування в резервуарі. Можливі джерела масел включали систему змащення, невеликі витоку в гідравлічній системі, і природне руйнування самого теплоносія, в складі якого є емульгування рослинні і мінеральні масла. Відокремлюються і спливаючі на поверхні масла запобігали потрапляння кисню в охолоджуючу рідину і дозволяли розвиватися анаеробним бактеріям, які ще більше погіршували розпад емульсії.

 

Охолоджуюча рідина обходиться дорого

Першою реакцією була заміна охолоджуючої рідини. Але вартість, поряд з простоєм обробного верстата, швидко викликала занепокоєння. Заміна і утилізація 3000 літрів охолоджуючої рідини саме по собі обходилося дорого. Це також означало зупинку робіт повний день, протягом якого два або три робочих зливали охолоджуючу рідину, промивали обладнання і заправляли по-новому нової охолоджувальною рідиною.

 Втрата одного дня було великим ударом. "Якщо ви повторюєте це кожні два місяці, то занадто багато виробничого часу відлітає в трубу".

 

Інше рішення

Потім на підприємстві спробували використовувати пилосос для всмоктування шару масла з поверхні охолоджувальної рідини.

 

 "Ми помітили, що охолоджуюча рідина трохи поліпшується. Але, проблема витрати масла не зникла. Ми як і раніше використовували багато охолоджуючої рідини, тому що її значна кількість відсмоктувати разом з маслом. Цей варіант був приречений на провал."

 

Реально працююче рішення

У цей момент вирішили встановити компактний морской нефтесборщик зі стрічкою шириною 10 сантиметрів і додатковий сепаратор залишкової води Oil Concentrator .

 

Компактний нефтесборщики Tote-It
Нефтесборщики Tote-It

 

Ремінь скиммера простягається електродвигуном в системі шківів закріплених в стійці стабілізатора поперечної стійкості, який занурений в охолоджуючу рідину. Скіммер Tote-It використовує різницю в щільності і поверхневому натягу між охолоджувальною рідиною і маслом. Ці відмінності дозволяють стрічці притягувати масло з поверхні охолоджувальної рідини. Після проходження ведучого шківа стрічка простягається між здвоєними лезами очищувача, які соскребают масло з обох сторін стрічки. Потім масло відправляється через трубу діаметром 3 см в концентратор, де різниця в щільності дозволяє остаточно відокремити від масла невелика кількість захоплюваної стрічкою скиммера охолоджуючої рідини і відправити її назад в систему. Після установки системи вилучення олії, заправки охолоджуючої рідини вистачає, принаймні, на шість місяців. В результаті, знизилися витрати на заміну хладогенту і витрати, пов'язані з простоєм устаткування, а також витрати на заміну мітчиків.

Переглядів: 699 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar