21:26
КИТАЙСЬКІ ПЛАСТИРІ ВІД ОСТЕОХОНДРОЗУ

Остеохондроз відноситься до числа найбільш поширених захворювань спини. Раніше вважалося, що його розвиток зумовлений віковими змінами в міжхребцевих дисках і тканинах хребта. Однак сьогодні остеохондроз зустрічається з однаковою частотою і у літніх, і у молодих людей 20-30-річного віку. Мали місце дегенеративні зміни супроводжуються болем і запаленням. Для усунення симптоматики захворювання та поліпшення якості життя пацієнтів застосовують безліч різних способів: медикаментозне лікування, фізіотерапію, масаж , ЛФК, голковколювання і т.д. Сьогодні набувають популярності китайские пластыри від остеохондрозу. Вони ефективні, зручні в застосуванні, майже не мають протипоказань і не роблять побічних дій.

види пластирів

В даний час в аптеках представлений широкий асортимент пластирів. По суті це невеликі тканинні шматочки з клеїться поверхнею. Залежно від складу просочення вироби діляться на категорії, кожна з яких надає конкретну дію або кілька дій:

види китайського пластиру
Є кілька видів пластиру від остеохондрозу
  • перцевий пластирі;
  • разогревающие;
  • знеболюючі;
  • протизапальні;
  • теплоотражающие (відображають виходить від тіла тепло, сприяючи його накопиченню в ушкодженому місці)

Провідні в кожну з категорій вироби можуть відрізнятися по нанесеному на них складу.

Принцип дії

Китайські пластирі від остеохондрозу мають тканинну основу. Вона просякнута різними лікувальними речовинами в основному натурального походження. Це можуть бути рослинні екстракти, смоли дерев, трав'яні відвари, ефірні масла. Тканинна основа перешкоджає зникненню компонентів, завдяки чому вони надходять в організм у великій кількості. Знеболювальну, протизапальну дію починається відразу після приклеювання пластиру, оскільки виріб приходиться безпосередньо на уражену ділянку і біологічно активні точки.

Перфорована основа пластирів дозволяє не обмежувати доступ кисню в осередок болю і забезпечувати нормальний обмін речовин і кровообіг. Метаболізм і мікроциркуляцію підтримують також лікарські засоби, що використовуються для просочення пластирів.

склад

Вироби містять різні лікувальні компоненти. Найбільш часто зустрічаються інгредієнтами є:

склад китайських пластирів
Смола сосни входить до складу пластирів
  • saflor krasilnıy;
  • мирра;
  • дудник лікарський;
  • смола сосни;
  • женьшень;
  • ряст сумнівна;
  • drinariya;
  • бджолиний віск;
  • ginura peristonadreznaya;
  • cibotium.

ефект

Пластир від остеохондрозу надають кілька дій одночасно:

  1. Знижують або остаточно усувають больові відчуття в спині. Позбавляють від головного болю і запаморочення. Відомо, що саме біль є основним симптомом захворювання. При локалізації області поразки в шийному відділі остеохондроз супроводжується мігренеподобнимі болями, шумом у вухах, що пов'язано з порушенням мозкового кровообігу. Використання пластирів дозволяє нормалізувати кровообіг і швидко позбавляє від описаних явищ.
  2. Скорочують запалення, перешкоджає нормальному функціонуванню м'язів. До складу виробів входять натуральні складові, які надають розслаблюючу дію на уражені відділи хребта. До таких речовин відносяться ментол і смирну. Вони знімають м'язову напругу, пом'якшують і розслаблюють тканини, усувають спазм. В результаті застійні явища зникають, завдяки чому вираженість запалення знижується.
    ефект від китайського пластиру
    Пластир знижує больові відчуття
  3. Нормалізують обмінні процеси. Порушення обміну призводить до того, що тканини хребта не отримують достатньої кількості необхідних поживних речовин, що призводить до прогресування дегенеративно-дистрофічного процесу в тканинах. Поліпшення кровообігу сприяє насиченню пошкодженої зони важливими для життєдіяльності речовинами і прискорює виведення скупчилися продуктів розпаду. Завдяки цьому прискорюються процеси регенерації, зменшується пов'язаний з остеохондрозом набряк.
  4. Забезпечують уражені ділянки корисними компонентами. Наприклад, женьшень є джерелом вітамінів В і С, заліза, марганцю, калію, сафлор містить каротин, магній, вітаміни групи В.

Спосіб застосування

  1. Шкіру на ураженій ділянці очищають спиртсодержащим або миючим засобом.
  2. З пластиру видаляють захисний шар і наклеюють його безпосередньо на больову зону або по обидва боки від неї. Залишають для впливу на 2 дня.
  3. Після закінчення часу пластир видаляють.
  4. Через 6-7 годин процедуру повторюють в аналогічному порядку.

Деякі фахівці рекомендують заздалегідь розрізати китайський пластир від остеохондрозу і приклеювати шматочки на ділянки локалізації біологічно активних точок. За відгуками, такий спосіб використання дозволяє досягти більш вираженого результату.

Багато виробів є вологостійкість, завдяки чому їх можна не видаляти під час прийому душу або ванни.

Для отримання стійкого результату і його закріплення процедури повторюють 10-15 разів. Середня тривалість курсу становить 2-5 тижнів.

Протипоказання

  • Застосування китайських пластирів не показано при наявності на шкірі швів, відкритих ран, саден, подразнень, будь-яких інших пошкоджень.
  • Вироби не наклеюють на великі родимки, бородавки, інші новоутворення.
  • Використання таких засобів заборонено при алергічної реакції на компоненти. Перед застосуванням пластирів необхідно ознайомитися зі складом.
    Протипоказання до китайського пластиру
    До пластиру є протипоказання
  • Вироби не використовують при дерматологічних захворюваннях, оскільки деякі інгредієнти здатні спровокувати загострення. Протипоказанням є і гостре гнійне запалення в суглобах або м'яких тканинах.
  • Лікування остеохондрозу за допомогою пластирів не рекомендоване в період вагітності. Вплив багатьох активних інгредієнтів пластирів на перебіг вагітності недостатньо вивчено. Є думка, що активні компоненти можуть мати негативний вплив на організм матері або на плід. До того ж посилення кровотоку в області попереку з великою часткою ймовірності може призвести до негативних наслідків.

Побічна дія

Небажані наслідки виявляються досить рідко і носять виключно місцевий характер. В основному вони є результатом непереносимості компонентів пластиру. У таких випадках виникає алергічна реакція у вигляді набряклості, роздратування, стійкого почервоніння. При наявності подібної симптоматики пластир необхідно видалити.

 

Переглядів: 557 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar