22:02
Будівництво басейну на ділянці

 

У цій статті ми розглянемо спосіб побудови невеликого приватного басейну на ділянці зі скіммерній водоподоготовкой. Для простоти розіб'ємо процес на кілька етапів.

Отже, перший етап - вибір місця розташування майбутнього басейну і його форми. Одночасно варто прикинути його глибину і форму, розташування щодо будинку. За формою басейни бувають найрізноманітніші - круглі, овальні, ламаної нестандартної форми, квадратні або прямокутні. Дізнатися більше про види басейнів і варіантах їх будівництва можна на glavpooltorg.ru .

Наш басейн буде прямокутним, так як це одна з найпопулярніших форм - її можна легко звести на більшості заміських ділянок. Габарити приймаємо п'ять на три метри, це досить для сім'ї з трьох-чотирьох чоловік. Глибину приймаємо 1 метр і 1.5 метра в найглибшому місці. Це робиться для зручності дітей і дорослих.

Товщина стін басейну залежить від його обсягу, мінімум - 100 мм.Приймаємо це значення рівним 200 мм, а товщину на дні - 250 мм. Такі товсті стіни необхідні, так як вони витримують одночасно вага своїх частин і тиск води. 100 мм - варіант для невеликих басейнів, з довгою до трьох метрів. Відразу визначимося зі світловими приладами та іншим технологічним обладнанням.

Мінімум обладнання для такого басейну: фільтратор, насос, нагрівач, паркан і повернення води в самому басейні, трубопровід з регульованою арматурою, електрообладнання поруч з басейном.

Далі дуже важливе питання - розташування басейну. Він повинен як мінімум бути в стороні від дерев, щоб листя не падала на поверхню води. Врахуйте, що навколо басейну буде розташовуватися зона відпочинку, для цього необхідно по 2-3 метри відокремити простір на всі боки. У той же час, зручно розташовувати його недалеко від будинку, щоб під час дощу далеко не бігати, та й обсяг труб для установки істотно зменшується.

Обов'язково враховуйте місцевість, при сильному дощі вода не повинна затікати всередину басейну, вибирайте пологі ділянки або зводите окремо тераси. Басейн встановлюється так, щоб 10 см його бортика були вище, ніж середній рівень грунту навколо. Хорошим підставою для нього будуть грунти з пісків або скельні.

Виходячи з топографії ділянки (звичайно, якщо вона є в документах до вашого будинку), слід оцінити - чи зручно буде підводити воду та інші комунікації до басейну в запланованому вами місці, або ж вони просто не доходять сюди.

Переглядів: 309 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar